Huolellinen varautuminen ja oikeat laitteet ovat kaiken A ja O, kun on kyse teiden talvikunnossapidosta. Teiden suolaus on erittäin tärkeässä asemassa, kun tavoitteena on estää jään aiheuttamaa liukkautta ja huolehtia liikenteen turvallisuudesta. Hilltip on Euroopan johtava tienhoitokoneiden toimittaja, jonka tavoitteena on vastata talven haasteisiin innovatiivisilla ja tehokkailla ratkaisuilla. Pietarsaaressa kehitetyn ja valmistetun laajan tuotevalikoimamme ansiosta talvikunnossapito on helppoa ja tehokasta.

Talvisten tieolosuhteiden haasteet

Talvisin tieolosuhteet voivat olla äärimmäisen haastavia vaihtelevien lämpötilojen ja korkean ilmankosteuden synnyttämän mustan jään vuoksi. Teiden kunnossapito on äärimmäisen tärkeää lämpötilan laskiessa nollaan tai pakkasen puolelle, ja suolan rooli on yksinkertaisesti korvaamaton, kun on kyse jäisten teiden liukkaudentorjunnasta. Oikein toteutettu suolaus on tehokas keino estää jään muodostuminen, parantaa tien pitoa ja huolehtia teiden turvallisuudesta myös talvella. Hilltipin suolausratkaisuiden ainutlaatuisuus piilee automaattisessa suolamäärän säädössä sen hetkisten sää- ja tieolosuhteiden, eli lämpötilan ja kosteuden mukaan.

Ratkaisut teiden kunnossapitoon ja liukkaudentorjuntaan

Lämpötilan vaihteluilla ja ilmankosteudella on suora vaikutus tienhoitoon ja vaadittaviin toimenpiteisiin. Hilltip on erikoistunut eri sääolosuhteisiin mukautuviin ratkaisuihin. Kylmemmillä ja lumisemmilla alueilla on hyödynnettävä erilaisia suolan levitysmenetelmiä kuin leudommilla alueilla, kuten rannikkoseuduilla.

Hilltipin tuotteet on suunniteltu kestämään äärimmäisiä lämpötiloja ja tarjoamaan parhaan mahdollisen suorituskyvyn säässä kuin säässä. Luotettavat ratkaisumme ovat oikea valinta niin pakkastalviin kuin leudompina kausina.

Lämpötilan vaikutus liukkaudenestomenetelmän valintaan

Lämpötiloissa 0°C – -5°C suositellaan Hilltipin suolaliuoslevittimiä (joissa on 23,3 %:nen suolaliuos) automaattisella annostelulla suoraan levittimelle ilmoitetun sääennusteen sekä myös tienpinnan talviolosuhteet huomioiden. Suolaliuos on turvallinen, ympäristöystävällinen sekä taloudellinen menetelmä tälle lämpötila-alueelle, katso alla oleva kaavio. Hilltipin ohjausjärjestelmä suosittelee FS30-liukkaudenestomenetelmää, eli 70 % suolaa ja esikastelua 30 %:lla suolaliuoksella kevyemmän lumen ja jään käsittelemiseksi -5°C – -15°C lämpötiloissa, joissa haasteet voivat kasvaa muun muassa lumisateen ja tien pinnalle pakkautuneen lumen tai jään vuoksi.

Hilltip vastaa vaativiinkin haasteisiin

Lukuisat yritykset ovat ottaneet menestyksekkäästi käyttöön Hilltipin koneita eri puolilla maailmaa ja raportoineet teiden kunnossapidon tehostumisesta ja parantuneesta liukkaudenestosta. Palaute kertoo, että Hilltipin monipuoliset ja teknisesti kehittyneet koneet todella vastaavat eri lämpötila-alueiden erityisiin haasteisiin.

Huolto ja parhaat käytännöt

Talvisten tieolosuhteiden hallinta on haastava tehtävä, joka vaatii oikean strategian ja tarkoitukseensa soveltuvat koneet. Parhaan mahdollisen suorituskyvyn varmistamiseksi säännöllinen huolto on tärkeä. Kuluvat osat ja levittimien kalibrointi tarkastetaan, mekaaniset osat voidellaan.

Parhaisiin käytäntöihin kuuluu levitysmäärän mukauttaminen sääolosuhteisiin. Hilltipin StrikeSmart™ määrittelee oikean levitysmäärän sääennusteiden sekä tienpinnan talviolosuhteiden perusteella.

Hilltipin laajasta valikoimasta löydät monipuolisen ratkaisun kaikille lämpötila-alueille. Tutustu Hilltipin innovatiiviseen tekniikkaan ja varmista turvalliset talvitiet.

Lisätietoja räätälöidyistä ratkaisuistamme saat myyntitiimiltämme!