Teiden hiekoittaminen on äärimmäisen tärkeää liukkailla talvikeleillä. Jäiset ja liukkaat tiet voivat aiheuttaa vaaratilanteita, mutta oikeiden laitteiden avulla talvikunnossapito sujuu tehokkaasti. Tässä artikkelissa perehdytään tarkemmin kuorma-autojen hiekoittimiin eli sirottimiin sekä parhaisiin ratkaisuihin yrityksille ja kunnille.

Hiekoitin kuorma-autoon: turvallisuus ennen kaikkea

Hiekoittimien käyttö parantaa liikenteen sujuvuutta ja auttaa ennaltaehkäisemään liukastumisia sekä niistä aiheutuvia onnettomuuksia. Hiekan tarkka annostelu ja levitys antaa paremman pidon sekä auttaa luomaan kitkaa, mikä parantaa teiden ja pysäköintialueiden turvallisuutta. Tästä syystä tehokas ja luotettava kuorma-auton sirotin on välttämätön apuväline.

Tehokkaat hiekoittimet ovat välttämättömiä Suomen talvessa. Ne ovat erittäin hyödyllisiä liukkauden torjunnassa, parantaen merkittävästi turvallisuutta jäisillä teillä. Vaikka hiekoittimet ovatkin ehdottoman tärkeitä talvikaudella, niiden käyttöalue ulottuu aina myöhäissyksystä varhaiskevääseen, jolloin sääolosuhteet voivat olla arvaamattomia ja teiden pinnat saattavat muuttua äkillisesti liukkaiksi.

Hiekoitusratkaisut eri käyttötarkoituksiin

Eri käyttötarkoituksiin suunnitelluilla hiekoittimilla on erilaisia merkittäviä etuja, jotka tekevät niistä arvokkaita työkaluja liukkauden torjuntaan. Sopivan hiekoitusratkaisun valinta vaatii huolellista harkintaa sekä käyttötarkoituksen, sääolosuhteiden ja ympäristönäkökohtien huomioimista.

Esimerkiksi maaseutualueilla hiekoitusratkaisujen tarpeet voivat olla erilaisia verrattuna kaupunkiympäristöön: maaseutualueilla hiekoituksen merkitys korostuu, kun taas vilkkaissa kaupunkiympäristössä tarvitaan tarkkoja hiekoitusratkaisuja ja teitä suolataan enemmän.

Takalaitahiekoittimet ovat erinomainen valinta esimerkiksi kaupungin taajama-alueille, missä tarkka ja hallittu hiekoitus on tärkeää. Kätevän kokonsa ansiosta nämä hiekoittimet sopivat useimpiin pieniin työkoneisiin, mikä tekee niistä joustavan ratkaisun esimerkiksi lava-autoihin, UTV-mönkijöihin, hyötyajoneuvoihin, monitoimikoneisiin ja minikuormaajiin.

Hinattavat levittimet ovat erityisen joustavia, sillä niitä voidaan käyttää minkä tahansa ajoneuvon kanssa, joka pystyy vetämään niitä. Hinattavien levittimien etuna on myös se, että niiden avulla hieikoittaminen onnistuu BE-luokan ajokortilla C-luokan ajokortin sijaan. Hinattavia levittimiä voidaan hyödyntää esimerkiksi suurten pysäköintialueiden ja teollisuusalueiden hiekoittamiseen ja muihin vaativampiin tehtäviin.

Kuorma-auton hiekoittimet ja sirottimet ovat erittäin suosittu valinta suurempiin kuorma-autoihin ja tilanteisiin, jotka vaativat suurta hiekoituskapasiteettia. Näiden hiekoittimien suuri säiliötilavuus mahdollistaa tehokkaan hiekoituksen laajoille alueille myös erityisen vaativissa talviolosuhteissa. Tämän ansiosta ne ovat ihanteellinen valinta nopeaan ja tehokkaaseen talvikunnossapitoon myös erityisen suurilla alueilla ja vilkkailla valtateillä.

Hiekoittimien ominaisuudet

Kuorma-auton sirottimissa on monia toiminnallisuuksia, joista yksi tärkeimmistä on materiaalivirtauksen säätö. Tämä ominaisuus mahdollistaa tarkan hiekan tai suolan levityksen. Säädettävän materiaalivirtauksen ansiosta käyttäjät voivat mukauttaa  materiaalin annostelua ja tyyppiä, kuten esimerkiksi hiekkaa, suolaa tai suolaliuosta, vallitsevien sääolosuhteiden mukaan.

Lisäksi innovatiiviset Hilltip HTrack™– ja StrikeSmart™ Plus -järjestelmät varmistavat optimaalisen suorituskyvyn kaikissa sääolosuhteissa. HTrack™-seurantajärjestelmän avulla voit seurata reittejä ja säätää levitysmääriä etänä. StrikeSmart™ Plus -ohjausjärjestelmä puolestaan ehdottaa automaattisesti sopivaa levitysmäärää kuljettajalle, tehostaen hiekoitusta erityisesti maanteillä. Ylivoimaisen Hilltipin sirottimista tekee se, että ne säätävät määrän automaattisesti vallitsevien sää- ja tieolosuhteiden, eli lämpötilan ja kosteuden, mukaan.

Sirottimien monipuoliset toiminnallisuudet takaavat niiden soveltuvuuden erilaisiin tilanteisiin ja olosuhteisiin. Valitsemalla tarpeisiisi sopivan hiekoittimen voit varmistaa liikenteen sujuvuuden ja turvallisuuden kaikkina vuodenaikoina.

Hilltip IceStriker™-hiekoittimet tarjoavat tehokkaita ratkaisuja hiekan levitykseen ja liukkauden torjuntaan  monenlaisissa olosuhteissa. Asiantuntijoidemme avulla löydät juuri sinun käyttötarkoitukseesi sopivan hiekoittimen.

Ota yhteyttä, niin selvitämme, mikä ratkaisuistamme sopii sinulle parhaiten!