Asiakkaat ja jälleenmyyjät pyytävät meiltä usein neuvoa ajoneuvon valinnassa. Kysymyksen merkitys kasvaa, jos ala on kyseiselle henkilölle uusi tai hän yrittää laajentaa liiketoimintaansa. Laitekaupoilla on tässä tilanteessa suuri merkitys.

Eri merkkien suosio vaihtelee eri markkinoilla monista eri syistä.

Mercedes-avolava ja Hilltip lumiaura

Mitä merkkiä meidän pitäisi suositella?

Olemme esittäneet useille Hilltip-verkoston autoliikkeille seuraavan kysymyksen: Millä perusteilla olet tuonut asiakaskuntaasi uusia asiakkaita? Onko perusteena myyty lava-automerkki vai tietty lumiaura- ja suolanlevitintyyppi tai -merkki?

Usein perusteena ovat lisävarusteet (laite), ei ajoneuvo itsessään. Kun myydään koko paketti, etu johonkin toiseen autoon verrattuna on tavallisesti hyvin vähäinen, kun taas ominaisuudet ja edut eri laitevaihtoehtojen välillä vaihtelevat huomattavasti. Tässä on järkeä, sillä etsiihän asiakas lumenpoistoajoneuvoa, jolloin keskitytään itse lumenpoistokomponenttiin.

Mikä Ford Rangerin lumiaurassa ja levittimessä on erona muihin nähden? Entä Isuzu D-maxilla, Toyota Hiluxilla, Nissan Navaralla, Renault Alaskanilla, Mercedes X- Classilla, Mitsubishi L200:lla tai VW Amarokilla, Suzuki Jimnyllä, Piaggio Porterilla, DFSK:lla, ja mitä kaikkia niitä onkaan, eikä sovi jättää mainitsematta muun muassa 3,5 tonnin painoluokan Mercedes Sprinteriä, MAN TGE:ä, VW Crafteria, Citroen Jumperia, Fiat Ducatoa, joka kasvattaa suosiotaan talvikunnossapidon alalla. Nämä voivat kyllä vaihdella akseliväliltään, moottoriteholtaan ja mukavuudeltaan, mutta todellisuudessa kaikkien automerkkien autoissa on neljä pyörää, ajolaitteella varustettu moottori, kuormalava, runkorakenne auran asentamiseen sekä mukava ohjaamo. Tekniset tiedot saattavat vaihdella eri merkkien välillä, mutta ne ovat kaikki riittävän tehokkaita lumen siirtämiseen, ja niiden hyötykuorma on noin 1 000 kg.

Mitä merkkiä meidän sitten pitäisi suositella?

Kaikki yleiset lava-autot sopivat täydellisesti lumenpoistoon. Valintaan vaikuttavat ennemminkin mieltymykset ja merkkitietoisuus sekä tietysti se, mihin tarkoitukseen lava-autoa käytetään, kun sitä ei käytetä lumenpoistoon. Taloudellisin vaihtoehto on tavallisesti yleisin valinta.

Hilltip suolaliuoslevitin avolava-autolla

Lumiauralla varustetun lava-auton valinnassa suosittelemme lava-autoa, jossa on automaattivaihteisto. Se on luotettavin vaihteisto lava-autossa, jossa on lumiaura ja levitin. Manuaalivaihteisto on luotettava, mutta kuljettajan on tällöin ymmärrettävä ja hallittava kytkimen käyttö raskaissa lumiolosuhteissa.

Selvityksemme tulos on, että automyyjien tulisi keskittyä myymään lumiauroja, joissa on ominaisuuksia, joita asiakkaat todella haluavat, kuten erikoisluja teräs, kulutusterä, keveys, alaspäin työntävä paine ja eurooppalaisten lava-autoa koskevien standardien mukainen valmistus. Suolanlevittimet, joissa on käytetty alan johtavaa teknologiaa ja joissa on GPS-nopeudensäätö, seurantaominaisuus, esikastelu ja nestemäinen jäänpoisto integroituina yhteen koneeseen, joka täyttää alan nykyiset vaatimukset. Tämä on yleensä suurempi päätös asiakkaalle. Autoliike, joka myy myös laitteita, myy auton niiden mukana. Olipa merkki mikä tahansa.

 
Frank Mäenpää

Myyntipäällikkö, perustajajäsen