Till kommande vintersäsong har Hilltip lanserat tre nya spridarmodeller, det utökade sortimentet täcker nu ett större omfång av fordon och maskiner i olika viktklasser. I Hilltips produktionsanläggning i Jakobstad på den finländska västkusten tillverkas i huvudsak snöplogar och salt- och sandspridare. Produkterna distribueras med hjälp av ett stort nätverk av återförsäljare runtom i hela Europa, Hilltip är den ledande leverantören av snöröjningsredskap för pick-up och lätta lastbilar upp till 7,5-tons-klassen.

Hilltip IceStriker bakgrindsspridare
HillTip IceStriker™ Tailgate 120-200

Den minsta spridaren bland Hilltips produktnyheter är IceStriker™ Tailgate 120-200. Bakgrindsspridaren finns i två olika storlekar med volymkapacitet på 120 och 200 liter, och kan med hjälp av olika fästen monteras på pickups, UTV:er, gaffeltruckar, lastare, kompakt traktorer mm. Spridarens behållare i polyeten, och metalldelar i rostfritt stål ger optimalt skydd mot rost och korrosion, och bidrar samtidigt till låg egenvikt. Hilltip ligger är absolut i topp när det gäller ny teknik, och satsar mycket på utveckling av moderna och praktiska lösningar till sina produkter.

HillTip StrikeSmart™-app

Det som utmärker denna spridare är den unika smartphone-appen ”StrikeSmart™” som fungerar som styrsystem. Föraren styr sin spridare med hjälp av den medföljande smarttelefonen som kommunicerar med spridaren genom bluetooth-överföring. Användargränssnittet och funktionerna känns igen från det redan etablerade styrsystemet, och innefattar GPS-hastighetsstyrning som ser till att hålla spridningsmängden (g/m2) konstant oberoende av hastighet. Smarttelefonen har hittat ett nytt användningsområde, styrning av sand & salt spridare.

Ett annat nytt tillskott i spridarsortimentet är IceStriker™ 1600, 2100 och 2600, som är framtagna för att passa lastbilar och fordon mellan 3,5-10 ton. Spridaren är den största combi spridaren i polyeten på marknaden. Den elektriska spridarem med 12/24V styrsystem rymmer upp till 2600 liter salt eller sand, och inkluderar många av de populära funktionerna som de välkända mindre IceStriker-modellerna har. Materialbehållaren i polyeten har dubbla väggar och utgör en integrerad tank som rymmer upp till 900 liter saltlake, och kan användas till något av de valbara vätskesystemen. Saltlake är ett miljövänligare alternativ till traditionell saltspridning, den nya Icestriker™ salt och sandspridaren kan tilläggsutrustas med bl.a. förbefuktningssystem med saltlake eller användas enbart som saltlake-spridare tillsammans med spray-bar. HillTip har även gjort det möjligt för kunden att själv ha möjligheten att välja ifall matningssystemet sker via matarskruv eller transportband.

HillTip IceStriker Saltspridare för lastbilar
HillTip IceStriker™ 1600

Den tredje spridaren som lanseras i år är IceStriker™ 600-800 TR, en modell av Hilltips populära flaggskeppsspridare som nu efter stor efterfrågan även gjorts för att passar traktorer och lastare. Spridaren som finns i två storlekar har en materialkapacitet på 630 och 850 liter, och kan samtidigt rymma upp till 330 liter vätska. Komponenterna är tillverkade i rostfritt stål och materialbehållaren med dubbla väggar är gjord i HD- polyeten, och kan fyllas med saltlake ifall spridaren har utrustats med något av vätskesystemen. Förbefuktningssystemet fuktar saltet eller sanden och ökar smältkapaciteten avsevärt, och genom att använda spraybar kan man omvandla enheten till en komplett vätskespridare.

HillTip IceStriker Saltspridare för traktorer
HillTip IceStriker™ 600 TR

Alla spridare från Hilltip har GPS-hastighetsstyrning som standardfunktion, vilket betyder att flödet justeras automatiskt för att hålla spridningsmängden (g/m2) konstant oberoende av fordonets hastighet. Detta system medför stora besparingar på materialutgifter och mindre belastning på miljön. Utöver automatisk hastighetsstyrning finns även ett manuellt läge där man kan mata in ett fast spridningsvärde.

Hilltip utvecklade och lanserade under förra året uppföljningsprogrammet HTrack™ som kan köpas som tillval och fungerar med alla Hilltips spridare och snöplogar. Via inbyggd GPS och 3G-modem i spridarkontrollen kan man följa och hantera alla enheter online via dator, surfplatta eller mobil. Programmet visar spridningsrutt på kartan, samt spridningsdetaljer såsom hastighet, GPS position, material som använts etc. HTrack™ hjälper entreprenören att hålla bättre koll på materialutgifter, och ger dessutom utskrivbara spridningsrapporter som kan användas vid fakturering och som bevis vid försäkringsfrågor gällande halkolyckor.

HillTip HTrack™ spårningssystem för saltspridare
HillTip HTrack™ tracking software

Närmare information,

Frank Mäenpää, försäljningschef

+358 50 5983 026

frank.maenpaa@hilltip.com

www.hilltip.com