Vintersäsongen 2019 lanserar Hilltip bogserbara spridare med upp till 3500 kg total vikt.

Hilltips produktionsanläggning (5500 m²) i Jakobstad, på Finlands västkust, tillverkar snöplogar, borstar, salt- och sandspridare. Våra produkter distribueras över hela Europa via ett brett partnernätverk. Hilltip är den ledande leverantören av snöröjnings- och halkbekämpningsutrustning för pickuper och lätta nyttofordon som väger upp till 7,5 ton.

De nya bogserbara spridarmodellerna utökar spridarens kapacitet för att möta våra kunders behov. Användarna har flexibilitet och kan köra pickup, SUV eller bil för att bekämpa isiga förhållanden. ”Vi hittar ständigt nya praktiska lösningar för våra kunder”, säger Frank Mäenpää, försäljningschef & grundare.

Det nya tillskottet av IceStriker™ 1600, 2100 och 2600 spridare i sortimentet, som introducerades för lastbilar som väger mellan 3,5-10 ton 2018, finns nu tillgängligt som bogserbar saltspridare i storlekarna 1600-2100L samt de mindre kombispridarna 550, 750, 850 och 1100L.

2100L-spridaren är den största bogserbara elektriska kombispridaren i polyeten på marknaden. Den elektriska spridaren med 12V / 24V styrsystem rymmer upp till 2100 liter salt eller sand. Saltspridaren har alla de populära funktionerna som de välkända, mindre IceStriker ™ -modellerna, bl.a automatisk GPS hastighetskontroll & mängd kontroll av material. Saltspridarens materialbehållare i polyeten har dubbla väggar och formar en integrerad tank. Tanken rymmer upp till 900 liter saltlösning som kan användas för det alternativa saltlake-förbefuktningssystemet. Att använda saltlösning är en miljövänlig och kostnadsbesparande avisningsmetod för traditionell saltspridning. Hilltips bogserbara spridare kan alla kompletteras med det alternativa förbefuktingssystemet samt en spraybar för halkbekämpning med saltlösning.

På grund av hårda förhållanden beslöt vi att både varmgalvanisera och pulverlacka trailerschassit för att säkerställa den bästa korrosionsbeständigheten på marknaden, vi håller stark med – Benjamin Franklin- “Bra gjort är bättre än väl sagt”

Hilltip IceStriker™ 1600L with optional liquid options
Hilltip IceStriker™ 1600L med förbefuktningssystem som tillval

IceStriker ™ 380 är den minsta saltspridaren av Hilltips nya bogserbara spridare. Spridaren i rostfritt stål har en kapacitet på 380L fast material och 150L vätska med tillvalstank installerad. Spridaren är monterad på en enkelaxlad trailer utan bromsar.

Hilltip SprayStriker™ 500L
Hilltip SprayStriker™ 500L

Spraystriker™ saltlakespridare kan också monteras på den enaxlade trailern (500L) och den dubbelaxlade trailern (1000-2000L modeller). Den bogserbara saltlakespridaren är den mest effektiva 12V elektriska vätskespridare på marknaden med förmågan att sprida 20 ml / m² med hastigheten 25 km / h och spridningsbredden 2 m. Den maximala spridningsbredden är 5 m, med tillvalsmunstycken på spraybaren. Saltlake trailern är en flexibel och miljövänlig lösning.